2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Párizs belvárosában erőszakoltak meg egy turistát

Párizs biztonságosnak hitt részén történt az eset.

Egy 23 éves férfi ellen vádat emeltek és előzetes letartóztatásba helyezték, miután egy amerikai turistát megerőszakolt egy nyilvános vécében Párizs központjában. Az eset sokkolta a biztonságosnak tartott, forgalmas folyóparti negyedet.

A 27 éves nő szombat este a partnerével a Szajna partján volt Párizs turisztikai negyedének szívében, nem messze a Notre-Dame katedrálistól és a párizsi városházától.

A folyóparti sétány egy nyári rendezvénynek, a Paris Plages középpontja, és nappal és éjszaka egyaránt forgalmas, a turisták és a párizsiak esténként italozni vagy piknikezni mennek a folyó partjára.

Nem sokkal hajnali 1 óra után a nő megállt, hogy a negyedik kerületben, a Louis-Philippe híd közelében lévő nyilvános WC-t használja. A helyi bároktól nem messze található illemhely biztonságosnak és jól karbantartottnak számított. 

A Le Parisien című helyi lap beszámolója szerint a nő élettársa várta a nőt, de aggódni kezdett, mivel túl sokáig időzött a mosdóban.

A férfi a mosdóhoz közeledve sírást hallott, majd azt látta, hogy élettársát megtámadták.


A környék biztonsági őrei a segítségére siettek, a rendőrség pedig letartóztatta a férfit, aki a Párizs melletti Asnières-sur-Seine-ben él. Az első rendőrségi kihallgatásokon tagadta a nemi erőszakot, és azt mondta, hogy a nő beleegyezett a szexuális aktusba.

A nőt azonnal egy párizsi kórházba szállították. Miután tanúvallomást tett a rendőrségen, a nő és élettársa visszarepültek az Egyesült Államokba.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató