2022. december 07. - Ambrus
EUR : 409.36
USD : 387.65
Időjárás ikon

Ma érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg

A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy újjáépítik Magyarország páncélos erejét.

Szerdán érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely – a baloldali kormány alatt felszámolt – páncélos erő újjáépítésének fontos eszköze – emelte ki a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: egy modern hadsereg elképzelhetetlen erős, ütőképes tüzérség nélkül.

Hangsúlyozta: elkötelezettek amellett, hogy – „amit a baloldali kormányok leépítettek”, – a Magyar Honvédség egyik legfontosabb szárazföldi fegyvernemét, a tüzérséget helyreállítsák. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy szomszédban dúló háború és az illegális bevándorlók a déli határokon

csak tovább erősítették a kormány azon elhatározását, hogy tovább építsék a Magyar Honvédség képességeit.

A magyar kormány – mint kiemelte – Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre. „Mi továbbra is a béke pártján állunk, de a békéhez erő kell” – fogalmazott a honvédelmi miniszter, aki szerint ezért is fontos, hogy ezekben az órákban érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely az önjáró tüzérség modern technikai alapokon történő újraépítésének fontos eszköze.

„Folytajuk a munktát” – zárta videóját Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató