2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Bloomberg elmagyarázta, hogyan mentette meg Putyin Erdogant

 Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatta török ​​kollégáját, Recep Tayyip Erdogant Ankara számára kritikus pillanatban – írja a Bloomberg.


 
Putyin támogatása áldás lesz Erdogan számára, mivel kevesebb mint egy év van hátra a törökországi általános választásig, és Ankarának stabilizálnia kell gazdaságát.
 
A cikk szerzője szerint a szocsi tárgyalásokon született megállapodások Törökországnak az orosz gáz rubelben történő fizetésére való részleges átállásáról stabilizálni fogják a lírát, és megakadályozzák az újabb áremelési hullámot.

Ez pedig nem sokkal azután történt, hogy Törökország arany- és devizatartalékai már megnövekedtek annak köszönhetően, hogy az orosz állami atomenergia-ipari vállalat, a Rosatom átutalta a forrásokat török ​​leányvállalatához, az Akkuyu Nuclearhoz, hogy atomerőművet építsenek a Földközi-tenger partján.

Sőt – emlékeztet az újság – Ankara tartózkodik attól, hogy csatlakozzon a Moszkva elleni nyugati szankciókhoz .
 
"Erdogan úgy akarja elmélyíteni a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal , hogy közben nem vált ki teljes szakítást a hagyományos NATO -szövetségesekkel " - zárta Bloomberg.
 
Kb. egy hete Szocsiban tárgyalt Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan . Megerősítették elkötelezettségüket a kétoldalú együttműködés erősítése mellett, és egyebek mellett megállapodtak abban, hogy a Törökországba irányuló orosz gázszállítást részben rubelben fizetik ki.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató