2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Jó a műsor: Hadházy és Makizaj pártot alapíthat

Hadházy Ákos és Márki- Zay Péter közös párttal szállna be az ellenzéki tülekedésbe. Hódmezővásárhely polgármestere egy tévéműsorban beszélt a pártalapítás lehetőségéről, a Magyar Nemzet megkeresésére pedig elismerte, hogy egyeztet Hadházyval, az új párt pedig már a 2024-es európai parlamenti választáson is megméretheti magát.

Új párt jelenhet meg az ellenzéki térfélen, miután Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt: volt szó arról, hogy Hadházy Ákossal pártot alapítanak. A hírt MZP megerősítette a Magyar Nemzetnek is, Hadházy azonban nem reagált– már most kiváló az összhang az unokatestvérek családi bizniszében.

Megjegyzendő, hogy előfordulhat az is, hogy csupán a hódmezővásárhelyi polgármester politikai kommunikációs túlmozgásának vagyunk szemtanúi, ugyanis amikor májusban Márki-Zay először szóba hozta az új politikai formáció lehetőségét, Hadházy Ákos egy Facebook-posztban jelezte: nem csatlakozik politikus kollégája frissen alapított pártjához.

Továbbá Márki-Zay Péter a lap kérdésére közölte azt is, hogy a hiteles ellenzéki szereplők közül bárkivel együttműködnek, aki leváltaná a kormányt,

egyedül a Demokratikus Koalícióval kizárt ez a kooperáció.

Ez nem meglepő, hiszen – ahogy arról lapunk is beszámolt – hetek óta áll a bál Márki-Zay Péter és a DK között. Legutóbb a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke úgy vélekedett, hogy Gyurcsány nem akart kormányváltást, a DK-szavazókat a párt elnöke tudatosan ellene hangolta, és az a célja is teljesült, hogy a legnagyobb ellenzéki frakció vezetőjeként kerüljön be a parlamentbe. A Gyurcsány és Márki-Zay közti háború azután robbant ki, hogy néhány hete a hódmezővásárhelyi polgármester bejelentette: az MMM nem támogatja a Gyurcsány-párt jelöltjeit az időközi választásokon. Később Márki-Zay hangot adott annak a véleményének, hogy „Gyurcsány Ferenc hiteltelen és alkalmatlan”. Továbbá az MMM szerint nem lehet hiteles alternatíva egy olyan volt kormányfő, akinek „hatalma idején azonosítószám nélküli rendőrök földön fekvő ártalmatlan embereket rugdosnak és ütlegelnek.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató