2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megerősítik a déli határzárat az egyre erőszakosabban támadó migránsok miatt

A büntetés-végrehajtás ma megkezdte a szerb–magyar zöldhatárt védő műszaki határzár megerősítését, magasítását, illetve továbbépítését. A mohácsi-szigeti Hódunán megkezdődött a munka. Az első határvadász-tanulók beültek az iskolapadba Szegeden. A kormány döntésének megfelelően műszaki és humánerősítés zajlik a határvédelemben– számolt be a Magyar Nemzet.



Az egyre erősödő migránshullám és egyre agresszívabb migránsok és embercsempészek miatt humán- és műszaki fejlesztés kezdődött a déli határszakaszunk védelmének fokozása érdekében. Az utóbbit a műszaki határzárat karbantartó büntetés-végrehajtás a fogvatartottak segítségével meg is kezdte.

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 km hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakasz területén 

– közölte ma a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Míg 2021-ben 2181, 2022 eddig eltelt időszakában már 1528 esetben rongálták meg az illegális bevándorlók a biztonsági határzárat. Egy hónap alatt meghaladja a 150-et az ilyen esetek száma, amely azt jelenti, hogy folyamatosan nyomás alatt tartják, fizikailag támadják Magyarország déli határszakaszát.

A migránsok egyre agresszívabb fellépése – mint a kövekkel, tárgyakkal való dobálás, botokkal, bozótvágókkal való fenyegetőzés – is indokolttá tette a rendszer további megerősítését, fejlesztését

–írták.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató