2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

"Civil tiltakozásnak" indult a ma esti tüntetés, a mérhetetlen LMP már ki is sajátította magának

Péntek este fél hattól tüntetést tartanak az Agrárminisztérium korábbi épülete előtt, ahol "az erdők tarvágása és a nemzeti parkok eladása" ellen tiltakoznak majd, és az előzetes program alapján a felszólalók majdnem fele LMP-s politikus lesz.

A Facebookon szerveződő esemény iránt több mint 56 ezren érdeklődnek, péntek délelőttig 8200-an jelezték a részvételi szándékukat, de nem csak emiatt érdekes a szervezés alakulása, hanem azért, mert

a tüntetést eredetileg egy teljesen magán profilról indította valaki, aztán egyszer csak LMP-s pártrendezvény lett belőle.

„Nem akartunk civil álruhát ölteni” - ezt a mérhetetlen LMP egyik politikusa, Kreitler-Sas Máté írta ki csütörtök délután, miután ő is szervezőként lett feltüntetve a Facebook-eseménynél, a leírásába pedig bekerült, hogy a pártja szervezi a tüntetést.

A magyarázata szerint az LMP egyik tagja hozta létre az eseményt, a párt pedig az érdeklődést látva vette végül is hivatalosan a nevére a szervezést.

„Pontosan tudjuk, hogy az ellenzéki pártok most nem túl népszerűek, meg is értjük, hogy miért. Azonban mi egy zöld párt vagyunk, azért jöttünk létre, hogy megvédjük a természeti értékeinket. Kötelességünk mindent megtenni az erdőirtások megakadályozása érdekében, azért kapunk az adófizetők pénzéből állami támogatást, hogy abból most színpadot béreljünk, szórólapot nyomtassunk és hirdessük az eseményt”

A rendezvényhez csatlakozott a marxista Jámbor is, ennyire lesz civil a buli.

Korábban írtunk arról, hogy Orbán Balázs helyretette az LMP-s Ungárt - aki az agrárminisztérium elé vonult egy baltával - a fakitermeléssel kapcsolatosan, bár a kamuzöld ellenzéket nem érdekli, folyamatosan szenvednek.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató