2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Medvegyev: Úgy tűnik, hogy a kijevi szemétládák és nyugati pártfogóik készen állnak egy új Csernobil létrehozására

Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet miközben zajlanak a városban a küzdelmek. Az ukránok az oroszokra mutogatnak, ezért lett elege Dmitrij Medvegyevnek, a korábbi orosz elnöknek.

Így reagált az eseményekre.

Úgy tűnik, hogy a kijevi szemétládák és nyugati pártfogóik készen állnak egy új Csernobil létrehozására. A rakéták és lövedékek egyre közelebb kerülnek a Zaporizzsjai Atomerőmű reaktorához és a radioaktív izotópok tárolására szolgáló létesítményekhez. 

Azt mondják, hogy Oroszország volt. Persze... Ez nyilvánvaló, 100% képtelenség még az ostoba ruszofób közönség számára is.

Még az ENSZ sem hisz benne.

Azt mondják, ez pusztán véletlen egybeesés. Mintha nem akarták volna.

Mit is mondhatnánk... Nem szabad elfelejteni, hogy az Európai Unióban is vannak atomerőművek. És ott is előfordulhatnak balesetek...

 

Oroszország nem támogatja a zaporizzsjai demilitarizációt

Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszil Nebenzia kijelentette, hogy az ország nem támogatja azt a javaslatot, hogy demilitarizált övezetet hozzanak létre a zaporizzsjai atomerőmű körül.

Korábban António Gutteres, az ENSZ-főtitkára aggodalmát fejezte ki, hiszen ahogy mondta, katasztrofálisak lehetnek a következmények, ha a harcok tovább folytatódnak.

Éppen ezért kérvényezte, hogy vonják ki az összes katonai felszerelést és személyzetet az állomásról, illetve kerüljék el bármely más katonai erő vagy katonai felszerelés bevetését a térségben.

Dmitrij Medvegyev a Donbászba látogatott

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Donbászba látogatott, hogy a térség biztonságát megvizsgálja.

Helyi idő szerint csütörtökön közzétett Telegram-üzenetében Medvegyev arról tájékoztatott, hogy találkozott a régió vezetőivel, és Vlagyimir Putyin orosz elnök nevében találkozót vezetett a Donbász biztonságát garantáló legfontosabb intézkedésekről.

A találkozón a főbb orosz rendvédelmi szervek vezetői, az elnöki kabinet egy helyettes vezetője és az építésügyi miniszter megvitatták a Donbász gazdasági és társadalmi fejlődésével kapcsolatos kérdéseket.

Medvegyev közölte, hogy a résztvevők különös figyelmet szenteltek a donbászi törvények összehangolására az orosz törvényhozással, az infrastruktúra és a kórházak helyreállítására, az új iskolaévre való készülődésre, társadalmi problémákra és a lakosság támogatására.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató