2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Zaharova beolvasott: a lett uralkodó elit „beteges ruszofóbiája” tönkrette az országukat

Marija Zaharova, az orosz külügyi szóvivő neonácinak nevezte a lett parlament azon határozatának ideológusait, amely szerint Oroszország terrorizmust támogató ország.

Nem a tényeken, hanem a helyi politikusok állatias idegengyűlöletén alapul a lett parlamentnek az a határozata, amely

terrorizmust támogató országnak nyilvánította Oroszországot

– közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő

„Beteges ruszofóbiáról” beszélt Zaharova

„Abból kiindulva, hogy a döntésnek az állatias idegengyűlöleten felül semmilyen ténybeli alapja nincs, az ideológusait nem lehet másnak, mint neonácinak nevezni” – írta a diplomata. Zaharova szerint a lett törvényhozók ellenséges kampánya teljesen összhangban áll „a Riga által kirobbantott oroszellenes hisztériával”. Álláspontja értelmében a lett uralkodó elit „beteges ruszofóbiája” 

súlyos gazdasági és társadalmi problémákat okozott az országban, és csökkentette az emberek életszínvonalát.   

Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke a szélsőséges populizmus megnyilvánulásának és plágiumnak minősítette a lett parlamenti határozatot. Utóbbi megjegyzésével arra utalt, hogy elsőként az amerikai kongresszusban merült fel az elképzelés, hogy Oroszországot bélyegezzék a terrorizmust támogató országnak. Szluckij szerint a lett politikai elit a tengerentúli politikát kiszolgálva tovább „kereskedik a ruszofóbiával”, felcserélve a jó és a rossz fogalmát.    

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató