2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ausztriában részeg ukrán diplomaták balesetet okoztak, majd elmenekültek a rendőrök elől

 Ukrán diplomaták ittas állapotban okoztak balesetet Bécsben, majd megpróbáltak elbújni a rendőrség elől – adta hírül a Kronen Zeitung helyi portál.

Sajtóértesülések szerint az eset péntek reggel történt: négy németországi turista haladt át a belvároson, amikor egy másik autó hátulról nekikütközött. A rendőrök gyorsan a helyszínre értek, de a baleset elkövetője úgy döntött, hogy gázra lép és elmenekül. Ennek eredményeként a szabálysértő autóját hamar utolérték, a rendőrök pisztolyokkal kényszerítették a járművezetőt és az utasokat, hogy hagyják el a járművet, akik nagy nehezen engedelmeskedtek – hangsúlyozza a cikk.

„És nem csoda: mint bennfentes körökből ismertté vált, az ukrán nagykövetség magas beosztású alkalmazottairól van szó” – írta a lap.

A baleset károsultjai azt is elmondták, hogy a balesetet okozó autó sofőrje az ütközés után helyet cserélt az utassal. A vérében több mint két ezrelék alkoholt találtak. Az egyidejűleg volán mögé ülő utas megtagadta a vizsgálatot.

A cikkből még az is kiderül, ha Ukrajna bécsi nagykövetsége önszántából nem szünteti meg a gyanúsítottak diplomáciai mentelmi jogát, az ittas őrjöngés jogilag büntetlen marad...

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató