2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Őrsi Gergely: horogkeresztet festettek a zsinagóga falára

Erről a II. kerület polgármestere a Facebook-oldalán számolt be.



A Frankel Leó úti zsinagóga falára felfestettek egy horogkeresztet - írja Őrsi. A polgármester szerint „az üzenet egyértelmű: a hatmillió ártatlan áldozatot követelő holokauszt után van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán”.

„A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda büszke arra, hogy nálunk él Közép-Európa egyik legnagyobb, virágzó zsidó közössége, akik békében és biztonságban élhetnek itt. Aki a zsinagógát támadja, az mindannyiunkat támad. Az ilyen, a történelem szemétdombjára való eszméket hirdető embereknek nincs helye köztünk” – fogalmazott a polgármester.

A posztból kiderült, hogy rövid időn belül ez már a második ilyen eset, korábban Zsigmond téren egy melegellenes firkát helyezett el valaki, amit a kerület fél órán belül eltüntetett. Őrsi Gergely azt ígérte, hogy azonnal lefestik a horogkeresztet.

„Itt, Budán mindenki számíthat a teljes közösség szolidaritására, akit vallása, származása, szexuális identitása miatt támadnak” – zárta gondolatait az ellenzéki politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató