2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Macron megkérte az embereket, hogy spóroljanak, majd elugrott a francia Riviérára jet-skizni

Úgy tűnik, francia szokás, hogy a vezető kalácsevést ajánl, ha éppen nincs kenyér – Emmanuel Macron francia elnök csak abban különbözik, hogy ő jet-skizéssel biztatja spórolásra a francia embereket. Miután a francia állampolgárokat az energiafelhasználás csökkentésére szólította fel, ő maga nem követte saját tanácsát: egy jet-skivel száguldozott a Francia Riviérán – számolt be róla a breitbart.com.

A hirado.hu felidézte, sokaknak Franciaország egyik leghíresebb királynéja és egy neki tulajdonított mondás juthat az eszébe az esetről.

Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot

 – mondta állítólag a pompakedvelő Marie Antoinette, arra utalva, hogy ha az éhező nép nem jut kenyérhez, az államnak hagynia kell őket kalácsot enni.

Most (még) nem a kenyér a hiánycikk Franciaországban, hanem az energia. Ennek megfelelően kellő önmérsékletet tanúsított az ország elnöke, Emmanuel Macron, és kiruccant a Riviérára jet-skizni egyet, hiszen az nyilván unikornis-pukival megy. Mindenesetre az elnök nyaralása elég nagy felháborodást váltott ki Franciaországban.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató