2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mi Hazánk: az erdő több energiahordozónál

A Mi Hazánk Mozgalom szerint az erdő több, mint egyszerű energiahordozó, ezért a párt a fakitermelés feltételeit egyszerűsító szabályozás újragondolását kéri a kormánytól - mondta Dócs Dávid, Mi Hazánk alenöke, országgyűlési képviselője hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

A politikus hozzátette, a szakemberek szerint a szabályozás hosszú távon nagy problémát okozhat; ha az erdők irtását fokozzák, akkor például az aszálykárok is fokozódni fognak.

A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja szerint az erdő egy hosszú távú, életet biztosító erőforrás, nem pedig egy energiaforrás - fogalmazott Dócs Dávid, aki szerint a kormánynak a "mostani kapálózása helyett" hosszú távon kellett volna felkészülnie az energiaválságra.

Közölte, azt javasolják, hogy a kormány megújuló energiákból próbálja meg pótolni az energiahiányt. Rengeteg biogázerőművet lehetne építeni, a folyókon pedig duzzasztóműveket kellene létrehozni, amelyeket a vízhiány kezelésére és energiatermelésre is használni lehetne - mondta Dócs Dávid, hozzáfűzve: brikettüzemeket is létre lehetne hozni.

A Mi Hazánk Mozgalom nem támogatja a kormány intézkedését, mert "nem egy gyorsan megsarcolható energiaforrásról van szó, hanem a jövőnkről" - hangoztatta a képviselő.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató