2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Szakad a Jobbik: A hajdú-bihari elnök is otthagyja a pártot

Várhatóan Jakab Péter új formációjához csatlakozik majd Salamon Gergő.

Pár napon belül kilépek a Jobbikból – mondta a Telex kérdésére Salamon Gergő, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke. Korábban szintén a Telexnek azt nyilatkozta: „ha Jakab Péter úgy döntene, hogy új pártot alapít, akkor nemcsak én fogok vele menni, hanem jó eséllyel a kelet-magyarországi tagság jelentős része”. Márpedig a korábbi Jobbik-elnök és volt miniszterelnökjelölt-jelölt Jakab múlt csütörtökön otthagyta a pártot.

Salamon – aki a párt és az összellenzék országgyűlési képviselőjelöltje volt az áprilisi választásokon – a debreceni 3. számú egyéni választókerületben, kérdésünkre hozzátette: vele együtt várhatóan a párt számos hajdú-bihari tagjának a kilépése „valószínűleg szintén meg fog történni” a közeljövőben. Szerinte a folyamat végén csak egy tagszervezet és összesen négy-öt Jobbik-tag maradhat a megyében.

Arról is beszélt: várhatóan ő is, s a pártból kilépő társai is csatlakoznak majd Jakab Péter új formációjához. Személyes döntését Salamon az ellene, valamint a megyei tagok elleni támadásokkal indokolta. 

A párt eddigi Pest megyei elnöke, Zágrád Nándor szombaton jelentette be, hogy otthagyja a Jobbikot, ami azzal indokolt, hogy számára Jakab Péter kiszorítása volt az utolsó csepp a pohárban.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató