2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Több tucat migráns verekedett össze vasrudakkal és szöges botokkal Párizsban (Videó)

A francia fővárosban mintegy ötvenfős társaság vasrudakkal és szöges botokkal támadt egymásra, szemtanúk szerint egy egyiptomi és egy algériai banda csapott össze - számolt be a hírről a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Óriási tömegverekedés tört ki a Párizstól északra lévő Saint-Denis városában, egy villamosmegálló közelében támadt egymásra két banda, vasrudakkal és szöges botokkal estek egymásnak, miközben a közelben családok vártak a villamosra. A tömegverekedésben mintegy ötvenen vettek részt.

A történtekről beszámoló Le Figaro értesülései szerint egy egyiptomi és egy algériai banda tagjai voltak a verekedők, tehát újabb migránsháborúról van szó. A lap úgy tudja, hogy a közelharcnak a rendőrök vetettek véget, egy felfegyverzett személyt letartóztattak, a férfi dulakodni kezdett a rendőrökkel az eljárás során. Más letartóztatott személyről egyelőre nem tud a sajtó, a rendőrség nyomozást indított a többi elkövető felkutatására.

Laurent Alexandre francia politikai aktivista azt firtatta a történtekkel kapcsolatban a Twitteren, hogy biztosan jó ötlet-e egy olyan nagy jelentőségű sporteseményt, mint a 2024-es olimpiai játékok, egy olyan körzetben megrendezni, ahol kontrollálhatatlan etnikumok közti összecsapások történnek.

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató