2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kővel dobta meg egy migráns a Salvini-párti képviselőt, kórházba került

Claudia Gobbato, a Liga párt képviselője a családjával tartott nyári vakációra, amikor egy 22 éves egyiptomi bevándorló egy követ dobott a járművéhez, amely betörte a szélvédőt, és az üveg a szemébe csapódott.

Az eset péntek reggel fél tíz körül történt Olaszország fontos és forgalmas A1-es autópályáján, az Autostrada del Sole néven ismert autópályán, Lodi és Casalpusterlengo között. Két 22 és 65 éves férfi is megsérült az egyiptomiak által a járművekre dobált tárgyak következtében – írja az Il Giornale.

Az egyiptomi migráns állítólag egy nagysebességű vonaton utazott, amikor meghúzta a vészféket és leszállt, majd a forgalmas autópályára tartott, ahol különböző lövedékeket kezdett dobálni, többek között egy követ dobott egy vonatra, ami megállásra kényszerítette azt, és késéseket okozott a Milánó-Bologna vonalon.

Amikor a rendőrség a helyszínre érkezett, a 22 éves férfi azzal fenyegetőzött, hogy egy éles tárggyal megöli magát, de a rendőrök sokkolóval megfékezték.

Összesen legalább húsz járművet érintett a migráns akciója.

Letartóztatását követően az egyiptomit egy codognói mentális egészségügyi központba szállították, Domenico Chiaro ügyész pedig kijelentette, hogy a férfinek különböző vádakkal kell szembenéznie, többek között a közlekedésbiztonságiak megtámadásával.

A Liga vezetője, Matteo Salvini a Twitteren kommentálta az esetet, mondván:

„Szolidaritás az érintettekkel, egy ölelés a Liga egyik édesanyjának, aki megsérült az üvegszilánkoktól. Alig várom, hogy visszatérjen némi biztonság ebbe az országba”.


Ehhez hasonló eset történt már az elmúlt hónapokban is, amikor egy migráns egy machetével elkövetett támadásban vett részt Torinóban.

A 28 éves marokkói állítólag szintén mentális problémákkal küzdött, és több más erőszakos incidensben is részt vett a június elején készült felvételek elkészülte előtt.

(888)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató