2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Közölték, hogy az orosz légierő a zsoldosok egyik állomáshelyét találta el Harkov körzetében.

TÖBB MINT 100 LENGYEL, VALAMINT NÉMET FEGYVERES HALT MEG ÉS TÖBB MINT 50-EN MEGSEBESÜLTEK” – ÁLLT A KÖZLEMÉNYBEN.



A védelmi minisztérium szerint a 63. ukrán gépesített dandár harcálláspontjaira mért orosz légicsapások következtében Herszon térségben az egység 105. és 107. zászlóalja több mint 160 harcost vesztett.

Eközben a Donyecki Népköztársaságban (DNR) a 66. ukrán gépesített dandár állásait ért tüzérségi támadás “az egység harmadik zászlóaljának személyi állományának több mint 70 százalékát” megsemmisítette. Egy másik nagy pontosságú csapás Vuhledar, Vodyane és Dobrovolje települések közelében, a DNR-ben, amelyet az 53. gépesített és a 68. gyalogosdandár ellen hajtottak végre, több mint 260 harcossal végzett.

Augusztus elején a minisztérium azt állította, hogy felszámolt “több mint 80 külföldi zsoldost és 11 speciális felszereléssel rendelkező egységet”, amelyek az ukrán “nemzetközi légió” részét képezték Délkelet-Ukrajnában.

Korábban a minisztérium nyilvánosságra hozta, hogy február 24-e óta több mint 60 országból több mint 7100 zsoldos érkezett Ukrajnába. A hadsereg azt állítja, hogy aktívan ellenőrzi a külföldi harcosokat és szakembereket, megjegyezve, hogy augusztus elejére 2190-re csökkent a számuk.

Áprilisban azonban Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a külföldi zsoldosok Ukrajnában legfeljebb “hosszú börtönbüntetésre” számíthatnak. Júniusban azt is megjegyezte, hogy bár több százan haltak meg orosz nagy hatótávolságú precíziós fegyverek miatt “röviddel az érkezésük után”, a külföldi harcosok többségét “az alacsony szintű kiképzés és a valódi harci tapasztalat hiánya miatt” likvidálták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató