2022. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

Újabb robbanások a Krímben, ég egy lőszerraktár

Ismét robbanásokat jelentettek az orosz megszállás alatt álló Krím-félszigetről: most a Krím északi részén, a Dzsankoj melletti Maiskoje faluban lévő lőszerraktár gyulladt ki.

A tűzesetről az orosz állami média is beszámolt. A TASZSZ idézte Szergej Akszjonovot, a Krím oroszok által kinevezett közigazgatási vezetőjét, aki azt mondta: egy katonai egység ideiglenes raktárában lőszerek robbantak fel.

A helyszíne körül öt kilométeres zónát zártak le, az embereket evakuálják. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Az ukrán erők nem erősítették meg, de nem is tagadták, hogy ők követték volna el a támadást. Mihajlo Podoljak elnöki főtanácsadó azt írta a Twitterén, hogy „a Krím-félsziget a Fekete-tengerről, a hegyekről, a kikapcsolódásról és a turizmusról szól, de az oroszok által megszállt Krímben nagy kockázata van a raktárak felrobbanásának, valamint a betolakodók és a tolvajok elhalálozásának. A terület demilitarizálása folyamatban van”.

Augusztus 9-én hatalmas robbanások rázták meg a Krím-félszigeten lévő szaki légitámaszpontot. A robbanásban több orosz harci repülőgép megsemmisült. Ukrajna akkor sem ismerte el, hogy köze lenne az akcióhoz. Az ukrán védelmi minisztérium például azt közölte: nem tudják, mi okozhatta a robbanást, de azt javasolták, hogy az emberek figyeljenek a dohányzást tiltó táblákra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató