2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ursula: Bátorító, hogy több EU-tagállam intézkedéseket vezet be a fűtés optimalizálásáért

Ursula von der Leyen arról írt a Twitteren, hogy „az EU-ban intelligens energiamegtakarítási módszereket vezetnek be”, a légkondicionálásnál például valamivel magasabb hőmérséklet lenyűgöző eredményeket hoz. „Jó, hogy az olyan tagállamok, mint Spanyolország, Csehország és Szlovénia ilyen intézkedéseket is beépítenek terveikbe” – írja az Európai Bizottság elnöke.

Azt írja, az otthoni hőmérsékletet csak 1 fokkal csökkentve kb. 7 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el egy egy év alatt „Bátorító, hogy több EU-tagállam (például Spanyolország, Csehország, Olaszország vagy Hollandia) intézkedéseket vezet be a fűtés optimalizálásáért” – írja Ursula von der Leyen, aki szerint ez hozzá fog járulni ahhoz, hogy elérjük a 15 százalékos közös célt.

Von der Leyen közölte: Európai Bizottság zöldítési stratégiával szintén energiát energiát takarít meg, például a legtöbb épületben 1 órával korábban kapcsolják le a fűtést és a hűtést, így az éves energiafelhasználás 3 százalékát takarítják meg, néhány épületet pedig bezárják a nyárra, és megkönnyítik a távmunkát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató