2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Magyarország is bevásárolhat a világsztár Bayraktar harci drónokból

Hamarosan átfogó drónstratégiával állhat elő a kormány.

Fontolgatja a magyar kormány, hogy az Ukrajnában nagy sikert arató, török gyártmányú Bayraktar TB2-esekből is bevásárol – derül ki egy interjúból, melyet Palkovics László technológiai- és ipari miniszter a török Anadolu Agency nemzetközi lapjának adott – szúrta ki a Portfolio.

A portál úgy tudja, hogy a magyar kormány egyéb típusok mellett régóta vizsgálja már a TB2-eseket is. Erős esélyes még a honvédség csapásmérő drónjának szerepkörére a Vestel / Lentatek Karayel drónja is, de az is lehet, hogy ezeknél újabb típus mellett döntenek majd az illetékesek. Hamarosan 

átfogó drónstratégiával állhat elő a kormány, melyből kiderül majd, milyen típusú lesz majd Magyarország első saját csapásmérő dróncsaládja.

Az is valószínű, hogy nem csupán csapásmérő drónokat kapnak majd a magyar katonák, hanem lesznek „kamikaze” drónok is, jó eséllyel a Rheinmetall jóvoltából. 

„Olcsóbb és hatékonyabb technológia, mint mások” – válaszolta Palkovics László technológiai- és ipari miniszter az Anadolu riporterének kérdésére, melyben azt firtatták, hogy érdeklődik-e a magyar kormány a Baykar vállalat Bayraktar TB2-es drónjainak beszerzése iránt.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató