2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A német Bundestag alelnöke szerint azonnal be kell indítani az Északi Áramlat 2-t

Wolfgang Kubicki, a német Bundestag alelnöke az Északi Áramlat-2 gázvezeték azonnali elindítása mellett foglalt állást - írja a RIA Novosztyi.



"A szövetségi gazdasági miniszternek mindent meg kell tennie azért, hogy több energiánk legyen. Most azonnal meg kell nyitnunk az Északi Áramlat 2-t, hogy télire feltöltsük gáztárolóinkat"

- mondta Kubicki, aki a Németországi Szabaddemokrata Párt (FDP) képviselője.

A politikus szerint az orosz gáz nem lesz jobb vagy rosszabb attól függően, hogy melyik vezetékből származik. "Az Északi Áramlat 2 gáza nem különbözik az Északi Áramlat 1 gázától. Ez csak egy másik cső" - tette hozzá.

"Az Északi Áramlat 2 egy gázvezeték, amely évi 55 milliárd köbméter gázt juttat az orosz partoktól a Balti-tengeren át Németországba. A projektet az Nord Stream 2 AG valósította meg, egyedüli részvényese a Gazprom. A vezeték építése három évig tartott, és 2021-ben fejeződött be, de válaszul Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének megkezdésére a nyugati országok szankciók sorozatát vetették ki, és különösen Németország állította le a már üzemkész Északi Áramlat 2 tanúsítását. A Németországi Szövetségi Köztársaság kijelentette, hogy a projektet ténylegesen befagyasztották.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató