2024. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Sziget: annyi szemetet szállítottak el, mint egy kerületből egy hét alatt

A fesztivál területéről több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített 750 konténerből.

Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.

A hétfőn befejeződött, a Hajógyári-szigeten megrendezett fesztivál területéről több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített 750 konténerből – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel. Hozzátették,

ez megegyezik egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt begyűjtött kommunális hulladék mennyiségével.    

„Mondhatjuk, hogy a fesztivál alatt egy új kerülettel bővültek a társaság feladatai” – fogalmaztak. Kiemelték, hogy a Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziók munkatársai számára ezzel még nem ért véget a munka a szigeten: a színpadok és egyéb helyszínek bontásával párhuzamosan a hét végéig folyamatosan gyűjtik és szállítják el a szertehagyott, illetve a bontás során képződő további hulladékot.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató