2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A francia állam is pénzeli a mozgalmat, amely azt hirdeti, hogy a férfiak is lehetnek terhesek

Nagy felháborodást okozott annak a családtervezési mozgalomnak a plakátja, melyen egy férfi pár látható, és az egyik tagja szemmel láthatóan állapotos. Sajtóinformációk szerint alapján a francia állam évente több millió euróval támogatja a Planning Familial nevű mozgalmat, akik büszkék arra, hogy kiállnak az LMBTQ-közösség minden tagja mellett – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A Planning Familial nevű francia feminista mozgalom nyolcvan helyi egyesületet tömörít, és célja a nép művelése és tájékoztatása a szabadság, az egyenlőség és a szexualitás szellemében. A mozgalom legújabb plakátján egy férfi pár látható, egyikük pedig állapotos, amit alátámaszt a kép fölé írt felirat is, mely szerint a férfiak is lehetnek terhesek. A szövegben külön ki van emelve a férfiak és a terhesek szó.

A rajz készítője egy Laurier The Fox néven ismert karikaturista, aki azt írta a Twitteren, hogy nagy megtiszteltetés érte, hogy a Planning Familial által közzétett sorozat harmadik poszterét is elkészíthette.

Hozzátette, hogy egyre konzervatívabb világunkban mindenki számára létfontosságú a fent említett mozgalom, amely eszközökkel szolgál a test jobb megismeréséhez, és informál a fogamzásgátlás, az abortusz és a szexuális egészség témájában – mindezt előítéletek és diszkrimináció nélkül.

Laurier The Fox transznemű illusztrátor és képregényrajzoló, akinek munkái a társadalomtudományok, a feminizmus és az LMBTQ témájára összpontosítanak.

A Planning Familial mozgalom büszkén hirdeti a közösségi oldalakon, hogy örömmel fogadják és támogatják az LMBTQ-közösség minden egyes tagját.

A szóban forgó plakát óriási felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, Laurence Taillade esszéista azt írta ezzel kapcsolatban a Twitteren, hogy a Planning Familial összekeveri a nemeket és a szexuális orientációt, hozzátéve, hogy azt állítani, hogy egy férfi terhes lehet, dogmatikus, és ellentmond a tudománynak.

Az esszéista felhívja rá a figyelmet, hogy a plakát témája rendkívül távol áll a szervezet eredeti irányultságától. A weboldalán található információk alapján ugyanis a Planning Familial feminista népoktató mozgalom, amely a szexuális neveléshez, a fogamzásgátláshoz és az abortuszhoz való jogokért harcol, kiáll a nők és a férfiak közötti egyenlőségért, és küzd az erőszak és a diszkrimináció minden formája ellen.

Ám nem Laurence Taillade volt az egyetlen, aki kifejezte felháborodását a plakáttal kapcsolatban, a Marine Le Pent támogató Les Jeunes avec Marine (Fiatalok Marine-nal) nevű politikai csoport tagja, Emma Minot leszögezte a Twitteren, hogy a születés pillanatában eldől, hogy valaki férfi-e vagy nő, hozzátéve, hogy még a woke ideológia sem tudja felülírni a genetikai kódot. A fiatal politikus ironikusan megjegyezte, hogy a terhesség feltétele a méh, majd azt is írta, hogy a Planning Familial igencsak eltávolodott elsődleges küldetésétől, a megelőzéstől.

Az Éric Zemmour jobboldali politikus által alapított Reconquête (Visszahódítás) párthoz kapcsolódó Mouvement Conservateur nevű konzervatív mozgalom elnöke, Laurence Trochu is megszólalt a témával kapcsolatban. Azt írta a Twitteren, hogy a Planning Familial a francia iskolákban terjeszti tanait, de ő nem kér ebből. Meg kell védeni a gyermekeket! – tette hozzá a politikus.
A fentiekkel azonban még nincs vége a Planning Familial mozgalmat övező botránynak. A Valeurs actuelles nevű hetilap hívja fel rá a figyelmet, hogy a Planning Familial július végén kiadott egy húszoldalas tájékoztató füzetet a menstruációról. A célközönség a 10 és 15 év közötti LMBTQ-személyek, a projekt egyik fő szponzora pedig Ille-et-Vilaine megye, vagyis állami támogatással készült el a kiadvány – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A bretagne-i székhelyű Breizh-info.com értesülései szerint a francia állam tetemes összeggel, évente 2,8 millió euróval támogatja a mozgalmat és a hozzá kapcsolódó egyesületeket, majd egy cikkben feltette a kérdést, hogy az adófizetőknek vajon továbbra is finanszírozniuk kell-e az egyesület őrült ötleteit, és az iskoláknak továbbra is kell-e fogadnia a családtervezési aktivistákat, akik aláássák a gyerekek erkölcsi integritását.

(V4NA)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató