2024. július 24. - Kincső, Kinga
EUR : 390.17
USD : 358.68
Időjárás ikon30°20°

Az orosz légierő amerikai zsoldosokat és a szélsőséges Kraken egység fegyvereseit semmisítette meg

Az orosz légierő csapást mért a nacionalista Kraken egység állásaira Harkov közelében, több mint 100 fegyverest megölve – közölte a védelmi minisztérium augusztus 20-i hadjelentésében.

“A Harkovi területen lévő Andriivka település közelében az orosz légierő precíziós fegyverekkel csapást mért a Kraken nacionalista csoport és egy külföldi zsoldosokból álló egység állásaira, több mint 100 fegyverest, köztük akár 20 amerikai zsoldost is megölve”

– közölte a minisztérium.

Ezenkívül a taktikai légierő az ukrajnai Dnyipropetrovszki területen lévő Velyka Mykhailivka (VelikaMihajlovka) falu közelében találta el az Ukrán Fegyveres Erők 110. dandárjának állomáshelyét. Az egységben legalább 200-an meghaltak és több mint 150-en megsebesültek.

Továbbá legalább 200 ember halt meg a nagy pontosságú rakétacsapásokban, amelyek azokat a területeket érték, ahol az ukrán hadsereg légideszant dandárja 3. és 12. zászlóaljának személyzete a DNR Zvanivka (Zvanovka) és Paraskoviivka települések közelében összpontosult.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató