2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lemond a pesterzsébeti DK-s alpolgármester

Sorra kerültek elő a botrányos ügyek az utóbbi időben a XX. kerület DK-s alpolgármesterével kapcsolatban. Nemes Lászlónak először a taxikártyájával kapcsolatosan kellett magyarázkodnia, az Adatradar által megismert számlák szerint ugyanis másfél millió forintnyi összeget fizettek ki a kártyával 2019 óta, a papírokon szereplő megrendelő azonban nem sokszor volt maga az alpolgármester. 

Nemes László lánya a város szórakozóhelyeit látogatta előszeretettel a taxikártyával, természetesen munkaidőn kívül. Emellett Nemes László felesége, a kerületnek informatikusként dolgozó Almádi Gábor, és két ismeretlen nő is utazott a kártyával. 

A Gyurcsány-párti alpolgármester ezalatt autójába is rekord-mennyiséget tankolt, 2019 óta két és fél millió forintért vásárolt üzemanyagot hivatali kártyáival. Dízel-meghajtású Skodájába ráadásul 800 ezer forintért benzint is tankolt a DK-s alpolgármester az Adatradar információi szerint. 

Nemes Lászlót a helyi Fidesz, majd saját önkormányzata is feljelentette, Szabados Ákos polgármester pedig belső vizsgálatot indított az ügyben. Bár a DK-s alpolgármester egymillió forint körüli összeget visszautalt az önkormányzat számlájára, a jegyző jelezte, hogy egyelőre vizsgálják, mi a jogszerű teendő a befizetéssel, jelenleg függőben tartják. 

A DK-s alpolgármester végül tegnap este a Facebook-oldalán jelezte, lemond az önkormányzati vezetői tisztségéről, mindenkinek megköszönte a támogatást. 

Érdekesség egyébként, hogy Pesterzsébeten is a helyi képviselő-testület átvételére készült a Gyurcsány-párt, mint ahogyan arról lapunk is beszámolt. Az egyik MSZP-s képviselő már fel is függesztette frakciótagságát, vélhetően arra készülve, hogy átlépjen a DK-ba, amely így többségbe tudott volna kerülni a testületben. Gyurcsányék XX. kerületi szervezete emellett egy második alpolgármesteri helyet is követelt a testülettől, egyelőre azonban Nemes László utódjának megtalálásán kell dolgozniuk. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató