2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kőhalmi Emese aranyérmes K–1 5000 méteren

A két héttel ezelőtt világbajnoki címet szerző Kőhalmi Emese a müncheni multisport Európa-bajnokságon is megnyerte a női kajak egyesek 5000 méteres versenyét az Olimpiai Regatta Központban. Noé Bálint címvédőként az ötödik helyen végzett ugyanebben a számban a férfiaknál.

Noé Bálint címvédőként várta a kajak egyesek 5000 méteres döntőjét, s ennek megfelelően jól is kezdte a futamot, hiszen a portugál Fernando Pimentával rögtön az élre állt, s sokáig az ötfős élmezőnyben haladt, de két körrel a vége előtt nagyon lelassult és már Pimentától és a spanyol Walter Bouzantól jelentősen leszakadva állt a harmadik helyen. Majd egy háromfős boly behozta Noét, aki végül több mint 33 másodperces hátránnyal végzett ötödik helyen.

Kőhalmi Emese a két héttel ezelőtti halifaxi világbajnoki címe után favoritként várta a müncheni Eb döntőjét, s rögtön a verseny elején az élre is állt, de aztán később átadta a vezetést az olasz Susanna Cicalinak. Aztán két és fél körrel a vége előtt Kőhalmi ritmust váltott és visszaállt az élre, és az utolsó egyenesben még jobban megiramodva nyerte meg az Európa-bajnokságot közel egy hajóhossznyi előnnyel!

(NSO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató