2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Zaharova: Ha a hatóságok megerősítik az "ukrán szálat", akkor kijevi állami terrorizmusról lesz szó

Mint ismert, meghalt Putyin szövetségesének, Alekszander Dugin lánya egy moszkvai bombatámadásban.

Az orosz állami média szerint a támadás célpontja Alekszandr Dugin filozófus lett volna, aki az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy külön utazik a lányától. Úgy gondolják, hogy apja, Alekszandr Dugin orosz filozófus

akit „Putyin agyának” neveznek, a támadás szándékolt célpontja lehetett.

A Donyecki Népköztársaság vezetője, Denis Pushilin ukrán terrorizmusról beszélt.

Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága közölte: a kapott adatok figyelembevételével a nyomozás úgy véli, hogy a bűncselekmény, amelyben Daria Dugina meghalt, előre kitervelt volt. A vizsgálat megállapította, hogy a robbanószerkezetet a Toyota Land Cruiser alatt helyezték el.

Daria Dugina a Moszkva melletti Zakharovóban megrendezett Hagyomány fesztiválról tért haza. Sajtóértesülések szerint Alekszandr Duginnak ugyanarról a fesztiválról kellett volna hazatérnie vele, de az utolsó pillanatban beszállt egy másik autóba. A család ismerősei szerint az autó az övé volt, nem pedig a lányáé.

A média kiderítette, hogy az autó a fesztivál egyik VIP-parkolójában állt, nem voltak biztonsági kamerák, és bárki beszállhatott.

Szergej Markov politikai elemző később azt mondta, hogy Dugin kórházba került lánya halála után.

Marija Zaharova, az orosz külügy szóvívője is kommentálta a gyilkosságot.

Ha az illetékes hatóságok megerősítik a Darja Dugina újságíró és politológus meggyilkolásával kapcsolatos "ukrán nyom" verzióját, akkor Kijev részéről állami terrorizmuspolitikáról beszélhetünk

- közölte Zaharova.

A diplomata megjegyezte, hogy elég tény gyűlt össze egy ilyen feltételezés jogosságának megerősítéséhez: "a politikai erőszakra való felhívásoktól az ukrán állami struktúrák vezetéséig és a bűncselekményekben való részvételéig".

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató