2022. október 06. - Brúnó, Renáta
EUR : 422.4
USD : 424.61
Időjárás ikon21°

Bokros: Magyarországon a kormány nem enyhíti, hanem fokozza a válság következményeit

Bokros Lajos és Balázs Péter a Klubrádióban beszélgetett, főként hazánk gazdasági helyzetéről. Az egykori Bajnai-kabinet külügyminisztere, volt európai uniós biztos és a közgazdász, a kilencvenes években működő Horn-kormány pénzügyminisztere, volt európai parlamenti képviselőmélyrehatóan és nagyon komolyan megfejtették a magyar gazdaságot.

A gazdasági siker egyik szükséges, de nem elégséges feltétele a jogállam, mert ez biztosítja a valódi piaci versenyt és a monopóliumok széttörését – mondta Bokros Lajos. Szerinte ahelyett, hogy egy ország a saját kleptokráciájához torzítja a gazdaságot, a Európai Unió tagországai közt a versenypolitikának közösségi szinten összehangolva kellene megvalósulnia. Hozzátette, Magyarországon addig nem lesz igazán kilábalás, fellendülés, felzárkózás, amíg vissza nem tudjuk építeni a jogállamot a jelenlegi önkényuralmi rendszer után.

Bokros miután ezt szépen levezette, kifejtette, hogy az orbáni önkényuralmi rendszer kiépülésének részben az Európai Néppárt a felelőse. Kifejtette továbbá, hogy

hazánkban ellehetetlenült a gazdaság további fejlődése, valamint a kormány aláássa a társadalom fejlődőképességét.

Balázs Péter pedig levezette azt is, hogy lehetetlen küldetés, hogy a feladatal megbízott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hazahozza az uniós pénzeket, sőt szerinte mintha a kormány már lemondott volna erről az összegről, amelyből amúgy egyre kevesebb hívható le az idő múlásával.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató