2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

DK: "Orbán miatt gyenge a forint, Orbán miatt drágulnak az élelmiszerek

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke szerint akár 30 százalékos drágulás is lehet szeptembertől a közétkeztetésben, és "a drágulás oka természetesen az orbáni infláció" - mondta Ráczné Földi Judit, - az offshore-os madame - a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja hétfői online sajtótájékoztatóján.



A gyurcsányista politikus kifejtette: drágábbak az élelmiszerek, drágább a benzin a céges autókba, és drágább a rezsi is. Ezek mindegyike beépül a menza árába, "ezért jön szeptembertől brutális drágulás", amelyet az emberek, a szülők fognak megfizetni - közölte.

Hangsúlyozta "mivel a miniszterelnök csak a saját fizetését triplázta meg, a magyarokét nem", sok családnak lesz megterhelő a menza ára is.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány felelős azért, hogy minden folyamatosan drágul,

"Orbán miatt gyenge a forint, Orbán miatt drágulnak az élelmiszerek, Orbán miatt van rezsiemelés, és Orbán miatt lesz drágább most a közétkeztetés is"

- sorolta. Hozzátette: Orbán Viktor hazudott a választás előtt, hogy "aztán minden idők legfájdalmasabb megszorításával sújtsa Magyarországot".

Kiemelte: a DK elutasítja, hogy "a kormány az emberekkel akarja megfizettetni a saját kudarcos kormányzati teljesítményét, egyetlen gyermek sem maradhat éhes Orbán Viktor miatt".

A politikus szerint "az orbáni infláció ott lesz az életünk minden területén", és ezért a helyzetért az éveken át folytatott felelőtlen forintgyengítés a felelős.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató