2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Német miniszter: "Nem az a kérdés, hogy honnan származik a gázunk, hanem az, hogy hogyan jut el a gáz az országba"

"Nem az a kérdés, hogy honnan származik a gázunk, hanem az, hogy hogyan jut el a gáz az országba" - idézte Robert Habecket a Welt.de.

Németország nehéz időszak előtt áll, és fel kell készülnie arra, hogy Oroszország tovább szigorítja a gázszállítást – mondta az ország gazdasági minisztere.

Habeck hozzátette, hogy Németországnak nagy esélye van arra, hogy drasztikus intézkedések nélkül átvészelje a következő telet – írja a Sky News.

Nagyon kritikus tél előtt állunk, hiszen minden jel arra utal, hogy Vlagyimir Putyin tovább csökkenti a gázszállítást 

– jelentette ki Habeck.

Habeck jelenleg Kanadában tartózkodik Olaf Scholz kancellárral , ahol mindketten a szorosabb energetikai együttműködést vizsgálják. Kanada azonban valószínűleg nem lesz elérhető LNG-gáz gyors szállítójaként.

Ennek ellenére Scholz jelentősen bővíteni kívánja az együttműködést Kanadával, a világ második legnagyobb nyersanyag-fejlesztési országával.

„Az ország hasonló gazdag természeti erőforrásokkal rendelkezik, mint Oroszország – a különbség az, hogy megbízható demokrácia”

– mondta Montrealba érkezése után. „Ez új együttműködési területeket nyit meg. Szorosan együtt akarunk működni, különösen, ha a hidrogéngazdaság kiépítéséről van szó.” Montrealba érkezése után Scholz vacsorára találkozott Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel. Kettejük további politikai megbeszéléseit hétfőre tervezik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató