2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Olaszország: Egy 55 éves ukrajnai nőt bántalmazott és erőszakolt meg egy 27 éves a guineai migráns

A migránsbűnözés került az olaszországi választási kampány fókuszába: a jobboldal a migráció ellen emeli fel szavát, a baloldal rasszizmust emleget a Piacenzában afrikai bevándorló által elkövetett nemi erőszak miatt.



Piacenza belvárosában vasárnap kora reggel

egy 55 éves ukrajnai nőt bántalmazott és erőszakolt meg egy 27 éves a guineai migráns

, akinek menedékkérelme elbírálásra vár. A férfit őrizetbe vették, a nőt sokkos állapotban kórházba szállították.

Az esetről készült felvételt Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke közösségi oldalán publikálta. A baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára Enrico Letta elfogadhatatlannak és méltatlannak nevezte a videó-felvétel közlését. A Radio24 hírcsatornának kijelentette, hogy a választási kampány torzulásától tart, amely egyre kevésbé tartja tiszteletben az emberi jogokat. A PD női tagozatát képviselő Cecilia D’Elia szerint a jobboldal politikai propagandaként használja ki a Piacenzában történteket. Hozzátette, hogy a jobboldal általános támadást intéz a migránsok ellen, miközben nem az elkövető nemzetisége számít.

Giorgia Meloni a felvétel közlésekor azt írta, hogy a jobboldal céljai között a városok lezüllesztése, a bűnözés és a tömeges illegális bevándorlás elleni fellépés szerepel. Enrico Lettának válaszolva megjegyezte, szégyelli azokat a politikai vezetőket, akik a nemi erőszak indokával őt támadják, de egyetlen szolidaritási szót sem intéztek az áldozathoz, mivel baloldalon “tartanak a válságos közbiztonsági helyzettel való szembesüléstől, amelyet a tömeges illegális bevándorlás súlyosbít” – tette hozzá Giorgia Meloni.

Szövetségese, Matteo Salvini, a Liga vezetője bejelentette: a jobboldal választási győzelme esetén a rendőrség és csendőrség állományát tízezer fővel emelik, a városokat térfigyelő kamerákkal ellenőrzik és leállítják az illegális migrációt.

Megszólalt az ügyben az ismert olasz rapper Emis Killa is, aki hétfőn szintén közösségi oldalán a közbiztonság romlására hívta fel a figyelmet és az adriai Riminit a közbiztonság szempontjából veszélyes Marseilles-hez hasonlította. Twitter-fiókján azt írta, korábban Rimini a családok és a fiatalok kedvenc üdülőhelyei közé tartozott, “most viszont este hat után félsz sétálni egyet a tengerparton”. A zenész-énekes a városban nyár eleje óta migránsok elkövette bűncselekményekre utalt.

Korábban a legnagyobb követői táborral bíró olasz influenszer, Chiara Ferragni nevezte Milánót veszélyesnek az erősödő bűnözés miatt, amit a balközép polgármester, Giuseppe Sala elutasított.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató