2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Vlagyimir Putyin megszólalt a Dugin lánya elleni bombamerényletről

Az orosz elnök a Kreml honlapján közzétett üzenetben fejezte ki részvétét a bombamerényletben meghalt Darja Dugina szüleinek.

A Putyinhoz is köthető orosz filozófus, Alekszandr Dugin lánya szombat este halt meg egy bombamerényletben. Az oroszok szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egyik ügynöke hajtotta végre a merényletet, aki közvetlenül az akció végrehajtása után Észtországba menekült.

„Egy gonosz, kegyetlen bűncselekmény elvágta Darja Dugina életének fonalát, aki tehetséges, igazi orosz szívű személyt volt – kedves, szeretetteljes, együtt érző és nyitott. Újságíróként, tudósként, filozófusként és haditudósítóként szolgálta őszintén a hazáját, és a cselekedeteivel megmutatta, mit jelent orosz patriótának lenni”

– olvasható a Kreml által kiadott közleményben, amely szerint Vlagyimir Putyin részvétét nyilvánította Dugina szüleinek. 

Az esetről hétfőn Alekszandr Dugin is kiadott egy hasonló közleményt. A filozófus a fentiekhez azt is hozzátette, hogy a lánya sosem volt az erőszak és a háború híve, és hogy „Oroszország ellenségei aljas módon ölték meg” őt. Ezután azzal folytatta, hogy

de a mi népünket nem lehet megtörni még ezekkel az elviselhetetlen csapásokkal sem. A mi szíveink többet akarnak a bosszúnál, megtorlásnál, az ugyanis túl kicsinyes, nem az oroszok útja. Nekünk csak a győzelem kell. Az én lányom ennek oltárán áldozata fel az életét, tehát kérlek, nyerjétek meg a háborút!

Alekszandr Dugin végül azt is közölte, hogy a lányát kedden búcsúztatják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató