2022. október 06. - Brúnó, Renáta
EUR : 422.4
USD : 424.61
Időjárás ikon21°

Zelenszkij: ha az oroszok kirakatpert rendeznek Mariupol védőinek, akkor mindenféle kapcsolatot megszakítunk velük

Vasárnap esti beszédében az ukrán elnök arra figyelmeztette az oroszokat, hogy országa kész mindenféle kapcsolatot megszakítani, amennyiben Moszkva felrúgná a korábban kötött megállapodásokat.

Mariupol ukrán védői számára egy minden tekintetben gusztustalan és abszurd kirakatper megrendezésére készülnek a városban – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti beszédében. Zelenszkij elmondta, hogy nem számít, mit képzelnek, vagy mit terveznek a megszállók, az ukrán válasz egyértelmű lesz. Amennyiben az oroszok megtartanák ezt a „visszataszító kirakatpert”, amivel felrúgnának minden megállapodást és nemzetközi szabályt, az lesz az a határvonal, ami után elképzelhetetlenné válik bármiféle tárgyalás.

Az elmúlt napokban több olyan felvétel is nyilvánosságra került, amiken az látszik, hogy az oroszok ketreceket állítanak fel a mariupoli hangversenyteremben, ami arra utal, tárgyalásokra készülhetnek. Többen attól tartanak, hogy mivel a terület hivatalosan az oroszok által támogatott szakadárok kezén van, ezért előfordulhat, hogy a pereket nyilvános kivégzések követik majd, ugyanis a népköztársaságokban van halálbüntetés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató