2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A pápa a háború őrült példájának nevezte Dugina halálát

Ferenc pápa ismét az ellenségeskedés beszüntetésére szólított fel Ukrajnában, és Darja Dugina újságíró halálát a "háborús őrület" példájaként említette, amelyért "az ártatlanok fizetnek".



"Ismét felszólítom az Urat, hogy imádkozzon békéért a szeretett ukrán népért, amely hat hónapja átvészelte a háború borzalmát. Remélem, hogy konkrét lépéseket tesznek a háború befejezésére és a zaporozsjei atomkatasztrófa veszélyének megakadályozására. Szívemben tartom a foglyokat, különösen a nehéz körülmények között élőket, és arra kérem az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek erőfeszítéseket szabadon bocsátásukért” – mondta Ferenc pápa.

Ferenc pápa azt is elmondta, hogy "a sok halottra, menekültre, sebesültre, annyi orosz és ukrán gyermekre gondol, akik árvák lettek". Szerinte az árvaságnak nincs nemzetisége, függetlenül attól, hogy kik voltak a szüleiket elvesztő gyerekek.

"A kegyetlenségre gondolok, a sok ártatlanra, akik fizetnek az őrületért: őrület minden oldalról, mert a háború őrület. És senki sem mondhatja, aki háborúzik: "Nem, nem vagyok őrült"" - mondta a pápa.

"Egy szegény lányra gondolok, akit bomba robbant fel egy autóülés alatt Moszkvában. Az ártatlanok fizetik a háborút. Akik pedig a háborúból és a fegyverkereskedelemből keresnek pénzt, azok bűnözők" - tette hozzá.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató