2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jakab: „Ha a fotelben marad a magyar, ott fog éhen halni”

A bukott bohóc továbbra is azon dolgozik, hogy leváltsa a kormányt, szerinte Magyarország már a végóráit éli, emiatt változásokat akar, minél hamarabb.

„Ha a fotelben marad a magyar, ott fog éhen halni.” – írta a posztjában Jakab, aki szintén „készül”, akárcsak Gyurcsány Ferenc. „A” Nép Pártján Mozgalom készül az őszre. Maradunk a nép pártján!” – folytatta Jakab.

Az Egyenes Beszéd című műsorban arról is beszélt, nem érdekli, milyen címkéket aggatnak rá, ahogyan az sem, hogy valaki jobboldali vagy baloldali, mert csak segíteni akarnak. Azt látja, hogy azok, akik „aktívak” maradtak a Jobbikban, követni fogják, míg a többiek akár boldogan vállalják a „stratégiai csendet”.
 
Egyelőre 16 ezren csatlakoztak online, de más kérdés, hogy ezek az emberek közül hányan lesznek aktívak. Jakab szerint a legutóbbi eseményükön olyanok is megjelentek, akik azelőtt nemigazán voltak hasonló rendezvényeken, illetve más pártokat támogatók is kíváncsiak voltak.

Jakab arra számít, hogy lehetnek olyan jobbikosok, akik csatlakoznak, egyelőre kivárnak, látni akarják, hogyan alakul a mozgalom. A volt elnök nem zárta ki, hogy lesznek még arcai a mozgalmának, keresik a karaktereket, többek között ezen is dolgoznak.

Adódik a kérdés, honnan lesz pénz a mozgalom működtetésére, aminek kapcsán Jakab azt mondja, hitből és emberből nem lesz hiány. „Ez lesz a mi motorunk, ez lesz a mi benzinünk a motorban, ami majd hajt bennünket előre.” – folytatta Jakab, aki szerint az ország a végóráit éli.

Jakab lakásfórumokat tart, így próbálja meggyőzni az embereket, miközben azt mondja, már nem foglalkozik a Jobbikkal. „Az a közösség, ami átáll a hatalom oldalára, az már nem az én közösségem. Szerintem az ellenzéknek sincs már sok dolga a Jobbikkal.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató