2022. október 01. - Malvin
EUR : 421.41
USD : 428.57
Időjárás ikon21°13°

Nem indulhatnak Budapesten az orosz tornászok

A Magyar Torna Szövetség megtiltotta az orosz és a fehérorosz sportolók részvételét a Grácia Kupán.

A ritmikus gimnasztikázók vasárnapi és hétfői budapesti tornáján nem szerepelhetnek orosz versenyzők, mivel a magyar szövetség nem járult hozzá az indulásukhoz - írta szerdán az orosz hírügynökség.

A TASZSZorosz hírügynökség szerint a döntésről a szervezők adtak nekik tájékoztatást. Az esemény két versenyt foglal magába, az egyiknek a gazdája a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG).

„Kezdettől fogva tudtuk, hogy az orosz és a fehérorosz tornászoknak tilos a FIG égisze alatt megrendezett tornán részt venniük, ezért meghívtuk őket a szokásos nemzetközi klubversenyünkre” –idézte a TASZSZ az egyik szervezőt.

„De aztán megkaptuk tornaszövetségünk levelét arról, hogy a két ország válogatottjai most nem indulhatnak semmilyen versenyen. A levélben az áll, hogy a tilalom minden olyan versenyre vonatkozik, amely az Európai Unió területén zajlik. Orosz és fehérorosz pontozóbírók hasonlóképpen nem dolgozhatnak európai rendezvényeken” – írta meg az MTI.

A FIG az ukrajnai háború kezdetét követően, március elején tiltotta meg a két ország versenyzőinek részvételét a versenyein.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató