2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kijevben őrizetbe vették az ukrán elit egyik fő kokainszállítóját

Kijevben őrizetbe vettek egy 48 éves férfit, aki a "nép szolgája", Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kormánypárt képviselőinek drogszállításában vett részt – számolt be a strana.ua.



Kijevben őrizetbe vették az ukrán elit egyik fő kokainszállítóját, Jurij Csernyeckijt. Erről a fővárosi városi ügyészség számolt be – írja a hírügynökség.

A nyomozás anyaga szerint egy 48 éves állampolgár rendszeresen kokaint árult Kijev városában. A rendfenntartók több kábítószer-értékesítési eseményt is dokumentáltak, majd a következő értékesítés alkalmával őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A házkutatások során a férfitól több mint 20 csomag kokaint, pénzt, patront, csomagolózacskót és elektronikus mérleget foglaltak le. A gyanúsított ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. Akár 10 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat vagyonelkobzással.

Az ügyészség sajtóközleményében nem nevezte meg, de a Strana forrásai szerint a letartóztatott Jurij Csernyeckij. Még decemberben említették egy cikkben, amely a Verhovna Rada Nép Szolgája párti képviselőinek kokainnal való ellátásáról szólt.

Korábban Strana beszámolt, hogy Csernyeckij közel állt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz is, valamint arról, hogy a belügyminisztérium elbocsátott helyettes vezetője, Gogilashvili hivatali kinevezése előtt kábítószer-csempészési ügyben volt érintett.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató