2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Volner: A Jobbik betöltötte azt a szerepet, amit a DK szánt neki

Azt látni kell, hogy Jakab Péter ennek a pártnak már az egyetlen arca volt, bármennyire is megszégyenítő, Lenin-fiús kommunikációt folytatott a parlamentben és azon kívül is. Mégis csak ő volt az egyetlen látható politikusa a Jobbiknak– fogalmazott a Magyar Hírlapnak adott interjúban Volner János, a Huxit Párt elnöke. Az egykori jobbikos politikus szerint Gyöngyösi Márton egy nemzetközi botrányt okozó, nyíltan antiszemita kijelentése kapcsán vált híressé vagy inkább hírhedté és meggyőződése, hogy ezért a baloldal számára vállalhatatlan az új elnök.



Volner János a Magyar Hírlapnak nyilatkozva elmondta, Jakab és Potocskáné nyilvánvalóan azért nem jelentették fel egymást, bár ezzel fenyegetőztek, mert a pénzek miatt valamennyire kiegyeztek. Véleménye szerint ezt rúgta fel Jakab. Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnök volt az, aki átvilágította korábban a Jobbik működését, s a gazdálkodást érintően mindenről tudott, szerintem Jakabot ezzel a markában tartotta. Egymást kölcsönösen gazdasági visszaélésekkel vádolták, de aztán, úgy tűnik, kiegyezhettek abban, hogy nem bántják egymást.

Azt látom, hogy a Jobbik betöltötte azt a szerepet, amit a DK szánt neki. Azt a szavazatmennyiséget, ami még megmaradt, betolta az ellenzéki összefogásba, ám a gond az volt, hogy a Jobbik szavazói a választások idejére gyakorlatilag már elvándoroltak

-fogalmazott.

Hozzátette, Jakab Péternek még lehet az esélye a politikában, hiszen népszerűsége a DK nyugdíjasai körében megkérdőjelezhetetlen, ám a jobboldali szavazóknál a krumplilóbálós viselkedése miatt teljesen elveszítette a hitelét.”

(Magyar Hírlap)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató