2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

Évek óta bujkált a rendőrök elől, egy üregből került elő

Elfogtak a fővárosi nyomozók két elítélt férfit, akik öt-, illetve hároméves fegyházbüntetésük kiszabása miatt évek óta bujkáltak a rendőrség elől - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy az egyik, 47 éves férfit csalás miatt ítélték öt év fegyházra, ő azonban nem vonult börtönbe, ezért 2020 őszén elfogatóparancsot adtak ki ellene. A másik, 40 éves férfit 2019 nyara óta körözték, ő új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kiszabott hároméves fegyházbüntetését nem kezdte meg.

Mivel korábban ismert címeiken, vélhető tartózkodási helyeiken nem találták a két elítéltet, máshol is keresni kezdték őket. A 47 éves férfit végül egy Szabadszállás környéki tanya többszöri átkutatása után a rendőrök Bács-Kiskun megyei kollégáik közreműködésével találták meg: egy padlóhoz rögzített ágy matracát fölemelve vették észre a létrát, amely egy üregbe vezetett.

 

A másik férfi pedig egy kőbányai, három kutyával őrzött családi házban rejtőzködött - tették hozzá. Mindkét férfit büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol az elítéltek megkezdték jogerősen kiszabott szabadságvesztésük letöltését - tájékoztatott a rendőrség.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató