2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kicsi az esélye, hogy elmossa az eső a ma esti tűzijátékot

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki előrejelzésében zivatarokat jósolt szombatra, a jelek szerint azonban nem kell attól tartani, hogy ezek elmosnák az egy héttel eltolt tűzijátékot. A szervezet friss előrejelzésében azt írta, a késő délutáni, esti órákban kis valószínűséggel lehet csapadék Budapest térségében, de nagyobb eséllyel a hajnali, reggeli órákban, illetve vasárnap délután fordulhat elő zápor, zivatar a főváros egyes részein.

Az OMSZ 11 óra után pár perccel közzétett, Budapest térségére vonatkozó előrejelzéséből az is kiderült, hogy szombaton kevesebb, vasárnap már valamivel több fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos a szél. Késő estére 25 fok köré hűl le a levegő, ami még mindig kellemes tűzijátéknézős időt jelent. Vasárnap hajnalban jobbára 18, 19 fokot mérhetünk az előrejelzés szerint, délutánra pedig 29 fok köré melegszik fel a levegő.

A szervezet országos figyelmeztető előrejelzésében is szó van zivatarokról, de ebből is azt lehet kiolvasni, hogy nem sok esély van arra, hogy a tűzijátékra ezek hatással legyenek. Mint írják, késő délutántól nyugat felől növekedni kezd a zivatarok kialakulási valószínűsége – este, éjszaka nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén, jóval kisebb valószínűséggel a Duna vonalának környezetében fordulhatnak elő, vasárnap napközben pedig már a Dunától keletre is. Ezen túl viszont az OMSZ szerint szombaton és vasárnap is sok napsütésben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 és 34 fok között valószínű, kelet felé számíthatunk a magasabb értékekre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató