2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin új rendelete szerint a „veszélyes” ukránokat ki lehet toloncolni Oroszországból

Az új intézkedés azonban azt is lehetővé teszi, hogy az ukrán állampolgárok munkavállalási engedély nélkül dolgozhassanak Oroszországban.

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy azok az ukrán útlevéllel rendelkezők, akik a Moszkva által több mint fél éve Ukrajna ellen indított háború óta Oroszországba léptek, határozatlan ideig az országban élhessenek és dolgozhassanak – számolt be a HVG.

A cikk szerint az új intézkedés lehetővé teszi, hogy az ukrán állampolgárok és az Oroszország által függetlennek elismert ukrajnai szakadár keleti régiókból származók munkavállalási engedély nélkül dolgozhassanak Oroszországban, és időkorlátozás nélkül élhessenek az országban.

Az orosz elnök által aláírt rendelet ugyanakkor korlátozásokat is tartalmaz, mivel egyfelől megtiltja ugyan az ukrán állampolgárok kitoloncolását, de kivételeket állapít meg. Így kitoloncolható, aki a börtönből szabadult vagy akiről úgy ítélik meg, hogy „veszélyt jelent Oroszország biztonságára”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató