2022. október 07. - Amália
EUR : 423.53
USD : 428.28
Időjárás ikon21°12°

A magyarok 84 %-a utálja Gyurcsányt, mint a szart

A DK-vezér támogatottsága jelentősen elmarad a baloldal áprilisi választási eredményétől, és az azóta mért támogatottságától is.

A Real-PR 93 felmérése szerint semmiféle változás nem történt a baloldal vezetőjének megítélésében az utóbbi fél évben. A felnőtt népesség túlnyomó többsége (84 százalék) és még a baloldali szavazók döntő többsége (72 százalék) sem szeretné Gyurcsány Ferencet fontos politikai pozícióban látni. Sem az orosz-ukrán háború, sem a választási eredmények, sem a gazdasági problémák, és semmilyen más külső vagy belső körülmény nem befolyásolja a magyarok véleményét a DK elnökéről.

A fél évvel ezelőtt mért adathoz hasonlóan 84 százalék inkább nem szeretné Gyurcsány Ferencet fontos pozícióban látni,

sőt ezek nagy többsége, 74 százalék teljes mértékben elutasító a személyével szemben, mely eredmény pontosan megfelel a februárinak. A pozitív válaszok aránya stabilan 11-12 százalék, és ezen belül a kifejezetten kedvező megítélés aránya csak 5-6 százalék – áll a Real-PR 93 felmérésében.

Lényeges megállapítás a cég szerint, hogy ezek az eredmények a biztos szavazók körében is érvényesek, tehát a szavazási szándék sincs összefüggésben a baloldal vezetőjének értékelésével. Így elmondható, hogy

támogatottsága jelentősen elmarad a baloldal áprilisi választási eredményétől, és az azóta mért támogatottságától is.

Ennek megfelelően még a baloldali szavazók döntő többsége, 72 százaléka sem szeretné vezető politikai pozícióban tudni Gyurcsány Ferencet, sőt a teljes elutasítottsága is abszolút többséget jelentő 55 százalék, és a baloldali szavazóknak mindössze a negyede (24 százalék) nyilatkozott róla pozitívan. A Real-PR 93 mérése szerint a kormánypárti szavazók körében természetes módon szinte teljesen egységes a DK elnökének elutasítottsága, 97 százalék nem szeretné, ha fontos politikai tisztséget töltene be, ebből 93 százalék egyáltalán nem.

 

A politikai preferenciákat tekintve szokatlannak mondható, hogy még főváros-vidék összevetésben is egységes a lakosság Gyurcsány Ferencre vonatkozó véleménye, 84-86 százalék inkább nem szeretné, ha jelentős politikai pozícióba kerülne, ezen belül a teljes elutasítottsága 73-75 százalék, a pozitív megítélés aránya Budapesten és vidéken is csupán 11-12 százalék.

A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült, 2022. augusztus 22-24 között, a felnőtt társadalomra kora, neme és lakóhelye szerint reprezentatív mintán. A hibahatár legfeljebb +/-3,1%.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató