2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

DK: Orbán Viktor azért nem vesz olcsó áramot Ukrajnától, hogy megfeleljen Putyinnak

Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök inkább a duplájára emeli az áram árát, semmint Ukrajnából olcsón szerezze be - közölte az MTI.

Arató Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor azért nem vesz olcsó áramot Ukrajnától, hogy a kedvében járjon, megfeleljen Vlagyimir Putyinnak.

Kijelentette, a miniszterelnök szándékosan teszi ezt, és iparági szakértők szerint ennek politikai okai lehetnek, szakmai érv nincs.

"Ez a magyar emberek és családok nyílt elárulása" - fogalmazott, hozzátéve: a Demokratikus Koalíció szerint feketén-fehéren kiderült, hogy Orbán Viktor nemcsak a hétszeres gázáremelésért felelős, hanem ő tehet az áram árának megduplázásáról is.

Ez újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor miatt van rezsiemelés és válság Magyarországon - közölte Arató Gergely, aki szerint a kormányfő akkor se tudta volna "durvább csapdahelyzetbe terelni" Magyarországot, ha magának a Gazpromnak dolgozna.

"Amíg Orbán marad, marad a hétszeres gázár és marad a megduplázott áramár is" - mondta az ellenzéki politikus.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató