2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Meghalt a Magyar Honvédség ezredese Koszovóban

Szolgálati idején kívül halt meg Horváth Csongor.

A koszovói misszió parancsnokságán tragikus hirtelenséggel elhunyt Horváth Csongor ezredes – közölte a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán. A haláleset körülményeiről mindössze annyit közöltek, hogy szolgálati idején kívül történt.

A poszt szerint Horváth Csongor több mint 26 éve szolgált katonaként. Koszovóban először 22 évvel ezelőtt szolgált, majd részt vett az afganisztáni misszióban, a spanyolországi Szövetséges fegyveres erők szárazföldi parancsnokságán négy évig látott el törzstiszti feladatokat. A Honvédség szerint második koszovói misszióját 2021 októberében kezdte meg, ahol a tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halál érte. Szorgalmas, alázatos munkáját az elöljárói többször is elismerték.

Horváth Csongor nemrég a lengyel védelmi miniszteri kitüntetésben részesült. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter augusztus elsején írta a Facebookon, hogy Koszovóban, a NATO vezette KFOR többnemzeti misszióban teljesített kiemelkedő szolgálata elismeréseként kapta a kitüntetést. Ezt azok kaphatják meg, akik más országok fegyveres erői között kimagasló érdemeikkel hozzájárultak a nemzetek közötti jó együttműködés kialakításához és annak fenntartásához.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató