2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

Ukránok támadnak: már 1200 halott katona az ára

Több mint 1200 ukrán katona esett el „a Zelenszkij személyes utasítására ukrán katonák által végrehajtott támadás során a Mikolajiv-Krivij Rih irányban és egyéb irányokban” – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők a Mikolajiv-Krivij Rih felől és más irányokból megkísérelt támadása során az orosz hadseregcsoportosulás az elmúlt egy nap alatt 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, nyolc nagy kaliberű géppuskával felszerelt kisteherautót, valamint több mint 1200 katonát semmisített meg. Az orosz védelmi tárca a hétfő esti közleményében még 560 fő feletti ukrán veszteségről volt szó.

Az ukrán hadsereg déli körzetének szóvivője tegnapelőtt jelentette be a Herszoni területet érintő ukrán ellenoffenzívát. Konasenkov nem részletezte, hogy az általa felsorolt ukrán veszteségek mekkora hányada származik ebből az offenzívából, és mennyi a Herszoni területen kívüli orosz támadásokból.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató