2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Felszínre hozták a miskolci pinceomlás mindhárom áldozatát

MTI

A három férfi felújítási munkákat végzett a pincében, mikor rájuk omlott a mennyezet.

Kiemelték két munkás holttestét a tűzoltók, akikre ráomlott egy pince szerdán Miskolcon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A harmadik munkás testét is megtalálták már a mentést végzők, de őt még nem sikerült kiemelni a romok alól – közölte Dojcsák Dávid szóvivő.

Mint írták, a biztonságos munkakörnyezet előkészítése és kialakítása után – amelyre a folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség –, csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását és a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését.

„A műveletben résztvevők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a harmadik embert is mielőbb kihozzák a pincéből, azonban a fokozott omlásveszély miatt elhúzódó beavatkozásra kell számítani” – olvasható a közlemény.

Munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra szerda reggel Miskolcon, és a férfiak nem adtak életjelet magukról. A munkások felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben – közölték.

A baleset Miskolc miskolctapolcai, családi házas, üdülőiről ismert negyedében, a Selmeci utcában történt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató