2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Politico: Ahogy Kijev a Kremllel harcol, Budapest úgy aknázza alá Ukrajna támogatását

Hozzátették, hogy a magyarok saját birodalmi politikájukat gyakorolják a környező országokkal szemben, ahol magyar kisebbség él.

Hosszadalmas cikkben fejtette ki a Politico az álláspontját: azt, hogy szerintük hogyan szít nyugtalanságot Ukrajna nyugati frontján Magyarország.

Ahogy Kijev a Kreml ellen harcol, Budapest úgy aknázza alá Ukrajna támogatását.”

A lap beszámolt arról, hogy Orbán meg akarja változtatni az ukrajnai szituáció menetét azzal szerintük, hogy a magyar miniszterelnök bejelentette, hogy „az Európai Uniónak nem az a feladata, hogy sem az oroszok, sem az ukránok mellé álljon, hanem hogy Oroszország és Ukrajna közé álljon”.

A lap hozzátette, hogy ebben a helyzetben a nyugati partnerek attól tartanak, hogy Magyarország – mint egy kiugró ország – alááshatja az EU egységét és biztonságpolitikáját. Egy közép-európai tisztviselő elmondta a lapnak, hogy a magyarok saját birodalmi politikájukat gyakorolják a környező országokkal szemben, ahol magyar kisebbség él”.

„Orbánnak az európai biztonság kiárusításával kell finanszíroznia nagyvonalú szociálpolitikáját” – tette hozzá a tisztviselő, aki a magyar kormány magatartását „orosz és kínai trójai falóként” jellemezte.

A tisztviselő szerint Magyarország továbbra is ellenáll majd az Ukrajna megsegítésére irányuló egyes erőfeszítéseknek – de az eddig „általuk tanúsított magatartás keretein belül”. „Csak magukra gondolnak, csak magukért cselekednek” – mondta ez a személy.


 

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató