2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Karácsony kockás ingben feszeng a tüntetésen, Bede Zsolt Kunhalmit fűzi - Videók

Pár perccel a négy órás meghirdetett gyülekezési időpont előtt pár százan vannak a Szent István téren, főleg fiatalok, sokan kockás inget vettek fel. A résztvevők egyelőre a tér árnyékosabb oldalán gyülekeznek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete „Ki fog holnap tanítani?” feliratú matricát osztogat.

Megtelt a Bazilika előtti tér
 
A tömegben feltűnik a Tanítanék Mozgalom, az Illyés Gyula Gimnázium zászlója is, folyamatosan jönnek az emberek. A Szent István tér négy óra után tíz perccel megtelt, az embereket a tér közepe felé terelik, hogy többen beférjenek. Egy idős férfi a Bazilika lépcsőjénél lévő kerítésen belülre állt egy magyar és uniós zászlóval, de a pap megkérte, hogy hagyja el az egyházi területet. A férfi először nem akart elmenni, de végül a rendezők kérésére lejjebb állt.

 

A tömegben ott van Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért politikusa és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is. Karácsony kockás ingben van, ami a tanári tiltakozások szimbólumává vált az elmúlt években.

A tömeg pontban fél ötkor elindult, egy „Tanárainkkal vagyunk” molinó vezeti a menetet. Szabad ország, szabad oktatás – skandálják.

 

Bede Zsolt is kint, Kunhalmi Ági barátnőjével sétálgat, de összefutott Bráner Úrral is. 

Bráner Úr nagyon szigorú:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató