2022. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

Pánik Németországban: leállítják a gyárakat az emelkedő energiaárak miatt

A német kormány „aggasztónak” nevezte ezt az új tendenciát.

A német vállalatok leállítják a termelést az orosz gázszállítások beszorítása miatt megugró energiaárak miatt, és ezt a tendenciát a kormány „aggasztónak” nevezte – írja a Financial Timesre hivatkozva a mandiner.hu.

Robert Habeck gazdasági miniszter elmondta, hogy az ipar az elmúlt hónapokban keményen dolgozott a gázfogyasztás csökkentésén, részben alternatív üzemanyagokra, például olajra való átállással, a folyamatok hatékonyabbá tételével és a termelés csökkentésével.

Elmondta azonban, hogy néhány vállalat „teljesen leállította a termelést”, ami szerinte „aggasztó”.

„Ez nem jó hír, mert ez azt jelentheti, hogy a szóban forgó iparágak nem egyszerűen átstrukturálódnak, hanem törésen mennek keresztül – strukturális törésen, amely óriási nyomás alatt történik” – mondta.

Azzal kapcsolatban beszélt, hogy Oroszország három napos tervezett karbantartási munkálatok miatt leállította a gáz áramlását az Északi Áramlat-1 gázvezetéken. Az üzemszünetre akkor kerül sor, amikor az európai országok már így is az orosz gázszállítások drasztikus csökkentése miatt küzdenek, ami rekordszintre emelte a gázárakat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató