2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Égi jel: Ursula lovát szétmarcangolta egy farkas

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken kapta a hírt, hogy a 30 éves póniját, “Dollyt” egy farkas szétmarcangolta és megölte a Hannover melletti Beinhornban található birtokán.

A helyi polgármester az állami környezetvédelmi minisztériumot hibáztatta a tétlenségért, a miniszter pedig sürgette a berlini szövetségi hatóságokat, hogy egyszerűsítsék az emberekhez vagy a haszonállatokhoz túl közel kerülő farkasok kilövésére vonatkozó eljárást.

“Az egész családot rettenetesen felzaklatta a hír” – mondta von der Leyen szóvivője a Hannoverische Allgemeine Zeitung című lapnak pénteken. A pónit reggel fedezte fel von der Leyen férje, a birtokán lévő karámban.

“Több vértócsa” volt rajta, ami “gyötrelmes halálra utalhat” – jelentették a szomszédokra hivatkozva, de az eset pontos körülményeit még vizsgálja a mezőgazdasági minisztérium. A szomszédos karámban lévő ló, amelynek csikója volt, a jelentések szerint jól van.

Christian Budde, a hannoveri környezetvédelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a harapásminták alapján “nagy valószínűséggel” farkastámadás volt, és hogy DNS-mintát vettek a tettes azonosítására. Közel két héttel ezelőtt a közeli Lehrte-ben egy farkastámadás további két póni életét követelte.

Beinhorn polgármestere, Klaus Koeneke sajnálkozott a “szerencsétlen” eset miatt, de Budde főnökét, Olaf Lies alsó-szászországi környezetvédelmi minisztert hibáztatta. A minisztérium Koeneke szerint nem tett semmit, még azután sem, hogy augusztus közepén Hannover közepén kóborló farkast jelentettek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató