2022. október 05. - Aurél
EUR : 422.51
USD : 430.65
Időjárás ikon17°

Kölnben tüntetnek: Elég volt Ukrajnából, elég Ukrajna támogatásából

Kormány- és ukránellenes tüntetés a németországi Kölnben. A résztvevők orosz zászlókat tűznek ki a városközpontban.

A tüntetők azzal vádolják a német kormányt, hogy támogatja a terrorizmust és a polgári lakosság elleni bűncselekményeket a Donbasszban.

Így számolnak be a német híroldalak a mai eseményről: 

Teltház Kölnben. A belvárosi tüntetések miatt vasárnap (szeptember 4-én) nagyszabású rendőri akcióra került sor. Több száz ember érkezett egy oroszbarát tüntetésre. Velük szemben állt a "Köln a jobboldal ellen" kezdeményezés jó 200 embere. A rendőrség szerint eddig nem történt incidens.- írja a az express.de.

Egy magánszemély akár 2000 résztvevőt is bejelentett a Roncalliplatzon tartott oroszbarát tüntetésre "A háború és az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások ellen" mottóval. A rendőrség szerint végül néhány százan voltak.


A székesegyház árnyékában német és orosz zászlókat lengettek, és az emberek Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szimpatizáltak. A gyűlés után a résztvevők a székesegyháztól indulva felvonultak az óvároson keresztül.

Az oroszbarát tüntetés résztvevőit többek között arra utasították, hogy ne mutassanak semmilyen Z vagy V jelet. Ezeket betiltották, mert úgy értelmezték volna, hogy dicsőítik az Ukrajna elleni agressziós háborút.

A rendőrség nagyszámú mentőegységgel van a helyszínen, hogy a két tábort távol tartsa egymástól.


 

Krasznai Tamás - Vadhajtások.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató